+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Anti aging

Az öregedésgátlás, vagy egyre elterjedtebb nevén "anti-aging" a modern orvoslás egyik nagy kihívása. Köztudott, és nagyszerű,hogy az ember egyre tovább él: de ez másfelől azt is jelenti, hogy egyre hosszabb időt kell eltöltenie a " leszálló ágban", méghozzá lehetőleg úgy, hogy eredeti életmódját megőrizze. Ez nem megy tudatos odafigyelés, rendszeres kontroll, szükség szerint korrekciók - vagyis orvosi segítség nélkül. 
 
Az urológiában számos panasz az előrehaladó életkorral jelenik meg, ezért a gyógyítás ilyenkor egyben fiatalítást is jelent. 
 
Legjobb példa erre a férfiak változókori szexuális panaszai, hiszen a csökkenő nemi vágy, illetve megjelenő merevedési zavarok hátterében többnyire a férfi nemi hormon ( tesztoszteron) csökkenő szintje áll. A csökkenő tesztoszteron szint számos általános tünettel is jár: romlik a hangulat, csökken az általános aktivitás, zavart szenved a cukoranyagcsere, megjelenik a diabetes, csökken az izomzat tömege és ereje, a csontok állaga, sűrűsége, A centrális jellgű elhízással és az emlők megduzzadásával kiteljesedik az időskori alakváltozás. 
 
A csökkenő férfihormon szint mellett több beinduló kóros folyamat is rontja a helyzetet. A tesztoszteron kóros mértékben női hormonná alakulhat, illetve visszafordíthatatlanul lekötődhet, ami fokozza a hiányt, az egyensúly eltolódását. 
 
A fenti kóros folyamatok miatt sokszor az egyszerű hormonpótlás nem oldja meg a problémát. A hormonális egyensúlyt részletes hormonvizsgálat ( ún. hormonpanel) után tudjuk visszaállítani. 
 
A hormonális egyensúly visszaállítása mellett az anti-aging kezelés fontos része a sejtek működését optimalizáló szabadgyök kötők, antioxidánsok alkalmazása, a megfelelő étrend és életmód kialakítása. 
 
A legújabb nemzetközi tapasztalatok felhasználásával eredményesen tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak. 
 
 
 
Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine