X

Tisztelt Páciensünk!

 

A koronavírussal kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk:

Urológiai rendelőnk a megszokott - a honlapon is megtekinthető - nyitva tartással üzemel és várja kedves pácienseit és leendő pácienseit.
A váró nem zsúfolt, mert mindenki időpontra érkezik, melynek betartására ezúton is felhívjuk minden páciensünket! Természetesen a higiéniai elvárásoknak is megfelelünk:  a rendelőnkbe való belépéshez kötelező a kézfertőtlenítés .

 

Ha Ön az elmúlt két hétben járt külföldi országban és/vagy az alábbi tünetekkel rendelkezik:
- láz,

- köhögés,

- légszomj,

- izomfájdalom –

 

kérem, tartsa be a szükséges utasításokat az otthoni karanténnal, elkülönítéssel kapcsolatban.

+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Vizelettartás –vizeletcsepegés

A húgyhólyag izomzatának túlzott érzékenysége – angol kifejezéssel az ún. Overactive Bladder – és a következményes gyakori, hirtelen vizelés ingerek, esetleg vizelet elcseppenés sokak, elsősorban nők életét keseríti meg.
 
A panaszok enyhítésére hosszú időn keresztül főképpen gyógyszeres kezelés állt rendelkezésre, változó sikerrel. A statisztikai adatok szerint a gyógyszeres kezelést a betegek 80%-a egy éven belül abbahagyja, ebből 17% mellékhatások miatt.
 
Az elmúlt években fejlesztették ki az ún. neuromodulációs eljárásokat, melyek a hólyag beidegzésének  áthangolását jelentik. Az egyik módszer szerint  keresztcsonti idegköteg ingerlésére szolgáló készüléket műtéttel kell beültetni a betegbe. Kiderült, hogy a keresztcsonti idegköteg elektromos ingerléséhez nem feltétlenül szükséges a keresztcsont közelébe műtéti úton  eszközt beültetni: az alsó végtag beidegzését végző ún. nervus tibialis posterior ideg eredete szintén a keresztcsonti kötegben van, s ha a belboka fölött 3-4 cm-rel az ott futó ideget egy vékony beszúrt tű segítségével 9 Volt feszültséggel elektromosan ingereljük, indirekte hatunk a húgyhólyag és a medencefenék beidegzésére is. Az eljárás 2005 óta elfogadott és egyre népszerűbb az USA-ban illetve Európában. Azóta világszerte több mint 1 millió kezelés történt, ami lehetővé teszi, hogy az eljárásról statisztikailag megalapozott véleményt fogalmazzunk meg.
 
Az kezelés értékét az adja meg, hogy egy 80%-ban eredményes,mindkét nemnél és valamennyi korosztálynál  alkalmazható, nem műtéti, gyakorlatilag szövődménymentesnek bizonyult  módszerről van szó, ami végezhető a gyógyszerszedés eredménytelensége esetén, de azzal párhuzamosan, kiegészítésképpen is. A járóbetegként történő kezelések hetente 1x30 percet vesznek igénybe, összesen 12 alkalommal.
 
Nagy örömünkre szolgál, hogy a módszer hazánkban az elsők között elérhető rendelőnkben!
Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine