+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Mellékhere gyulladás

Megkülönböztetjük akut és krónikus formáját.

 

Az akut mellékhere gyulladás létrejöhet a húgycsövön keresztüli fertőzés  ( pl. nemi kapcsolat, urológiai beavatkozás ) útján, de eljuthatnak a kórokozók a véráramon és a nyirok utakon át is a mellékherébe. A  mellékherének, mint ún. parenchymás ( nem üreges, tömör) szervnek a gyulladásos elváltozása igen nehezen gyógyul. Nagyon fontos, hogy az antibiotikus kezelés elkezdése előtt bakteriológiai tenyésztés vagy adott esetben egyéb, nem tenyészthető kórokozók kimutatására is mintát biztosítsunk. Csak a tartós, célzott , kombinált antibiotikus kezelés lehet eredményes. Ha  a kezelés nem képes a kórokozók teljes kiirtására, kialakul a gyulladás évekig-évtizedekig húzódó  krónikus  formája.

 

Rendelésünkön nagy tapasztalattal rendelkezünk a mellékhere gyulladás különböző formáinak kivizsgálásában és komplex kezelésében.

 

 

Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine