+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

PSA

A prosztata mirigyhámsejtjei által termelt, tulajdonképpen az ondó elfolyósodását  szolgáló  enzim.

 

Az elmúlt két évtizedben a PSA vizsgálat a prosztata daganat felismerésének és a folyamat követésének fontos  eszközévé  vált,  jóllehet maga az egészséges prosztataszövet is előállítja és  szintjének emelkedését egyéb körülmények  (az  életkor emelkedése, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, gyulladásos folyamatok ) is magyarázhatják.

 

Természetesen léteznek már eszközök, melyekkel mindez pontosítható ( a teljes PSA érték mellett az ún. szabad PSA frakció kimérése és a képezhető arányszám figyelembevétele, az évenkénti PSA emelkedés meghatározása stb.)

 

Rendelésünkön lehetőség van mind a néhány perc alatt elkészülő PSA gyorsteszt elvégzésére, mind a teljes /szabad PSA meghatározására.

 

 

Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine