+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Cystás vesebetegségek

Amióta a vesék ultrahangos vizsgálata a napi urológiai gyakorlat részévé vált, vált világossá, hogy milyen nagy számban fordulnak elő cysták a vesében.
 
A vesében elhelyezkedő, rendszerint abból kidomborodó egy vagy néhány ún. egyszerű - vagyis szabályos, vékony fallal rendelkező,a falban vastagabb területet,meszesedést nem tartalmazó - cysta a veseállományt nem károsítja veszélyt hosszú távon sem jelent. Ha a mérete mégis növekszik, panaszt okoz, esetleg a vese helyzetét vagy a vizeletelvezető rendszert deformálja, szóba jön az ultrahangvezérelt punkciója, sclerotizálása esetleg laparoscopos rezekciója. Amennyiben a cysta fala nem szabályos, meszesedést tartalmaz, indokolt az ultrahangvezérelt punkciója és a leszivott folyadék cytológiai vizsgálata az esetleges daganat kizárása céljából.
 
Teljesen más típust képvisel az öröklődő, ún. policystás vese, amikor az apró cysták sokasága évek alatt tönkreteszi a működőképes veseállományt és veseelégtelenség alakul ki.
A fenti elváltozások rendszeres urológiai kontrollja indokolt.
 
Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine