+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Hólyagkő

Leggyakrabban alsó húgyúti panaszokkal, vizelési  problémákkal küzdő idősebb férfiaknál látjuk, de kialakulhat a hólyag beidegzési zavara okozta ürülési nehézség, bénulás miatti állandó, mozdulatlan fekvés, tartós katéter viselés mellett is. Ritkábban a felső húgyutakból a hólyagba jutó, ürülőben lévő kőről van szó, ami spontán el is távozhat, de ha nem, a kő a hólyagban rövidesen növekedni kezd. Előfordulhat, hogy a vizeléskor a hólyagból a húgycsőbe bejutó kő ott elakad és akár a vizelet teljes elakadását is okozhatja.
A hólyagkő mellett a vizelet szinte mindig fertőzött.
 
 
A hólyagkövek nagyrészt endoszkóposan zúzhatók, a nagyon nagyok azonban gyorsabban és kíméletesebben eltávolíthatók nyílt műtéttel. Fontos, hogy a hólyagkő kialakulásának okát (prosztata megnagyobbodás, húgycsőszűkület stb.) szintén megoldjuk.
 
Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine