+36 20 9739 823
+36 20 9341 628

Dr. Berényi Pál urológiai magánrendelő

Urológiai műtétek altatásban

Az urológia neve szinte összeforrt a kellemetlen sőt fájdalmas, túlnyomórészt helyi érzéstelenítésben végzett  vizsgálatokkal, beavatkozásokkal.  Nyilván, az urológusokban is  felmerült már, hogy jobb lenne   hatékonyabb érzéstelenítési formákat ( bódítás, altatás ) használni, de tudjuk, hogy ez nem a felismerésen  vagy az elhatározáson múlik:  olyan hatalmas technikai hátteret kíván, ami mindig, mindenütt  jelenleg sem állhat rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy a helyi érzéstelenítésben végzett vizsgálatok sokáig fogják még kísérni az urológiát.

 

A mi urológiai rendelésünk  a kivételekhez tartozik, a felismerést, az elhatározást tettek tudták követni: a team tapasztalt  aneszteziológus szakorvossal és aneszteziológus asszisztensnővel egészült ki, akik számára komplett felszerelés áll rendelkezésre, hogy az érzéstelenséget, hatékonyan és biztonságosan tudják nyújtani betegeink számára. Megfelelő körülmények állnak rendelkezésre az ébredéshez, ahol a hazabocsátásig megfigyelés alatt állnak.

 

Törekedtünk arra, hogy maga az altatás anyagilag se legyen megterhelő,  így minél többen élni tudjanak ezzel a lehetőséggel: a beavatkozás költségeit 30-35.000 Ft-tal emeli, ami csaknem az önköltségi árnak felel meg. A két leggyakoribb altatásban végzett beavatkozást figyelembe véve: pl. körülmetélés helyi érzéstelenítésben 85.000 Ft / altatásban 120.000 Ft illetve  hólyagtükrözés helyi érzéstelenítésben  35.000 Ft / altatásban 65.000 Ft.
 
A beteg saját biztonsága érdekében néhány laborvizsgálatra szükség van a beavatkozás előtt:
  • vizelettenyésztés
  • vérkép
  • vesefunkció ( karbamid, kreatinin )
  • májfunkció ( GOT,GPT,gamma-GT)
  • ill. EKG
A laborvizsgálatok nálunk is megoldhatók, az EKG megszervezhető.
Előzetesen online konzultáció történik altatóorvosunk és a beteg között.
 

 

Részletes felvilágosítás telefonon!

 

Vélemények:

"Többször volt már hólyagtükrözésem, amely ugyan nem volt fájdalmas, azonban nem tartozott kedvenc élményeim közé. Berényi doktor úr javaslatára, legutóbb rövid altatásban estem át ezen a vizsgálaton, amely így már mentes volt a kellemetlen érzéstől. Az altatás után, rövid pihenést követően autóval tudtam haza menni, ami kimondottan jó volt számomra."
- 41 éves férfi

 
"Tisztelt Főorvos Úr,
2014 és 2015-ben urethrocystoscopia vizsgálat céljdból kerestem fel korszerű high tech berendezéseket felvonultató rendelőjében. A tavalyi vizsgálat a szűkület helyének vonatkozásában eredményes volt, bár a beavatkoz5s a fájdalomküszöb határát túllépte. Az idei viszont az elviselhetőség tekintetében összehasonlíthatatlanul jobban sikerült. Arra gondolok, hogy fájdalmat a legcsekélyebb mértékben sem éreztem miután a vizsgálat anaszteziológus jelenlétében érzéstelenítéssel történt. A beavatkozds után orientált tudattal ébredtem majd ca 60 perces megfigyelést követően stabil állapotban kisérővel távoztam. A tavalyi és az idei vizsgálat között a jelentős különbség tehát a fájdalomérzet teljes hiányából fakadt. Nem mindegy, hogy keserves kínok közepette szenvedem végig a beavatkozást vagy rövid alvást követően fájdalommentesen ébredek."
- 67 éves férfi
Urológiai magánrendelés budapestEuropian Association of UrologyWorld Congress of EndourologyUrológiai szakrendelésAmerican Urological AssociationDr. Berényi PálProstate cancer WorkshopUrológiai magánrendelés budapestenDeutsche Gesellschaft für UrologieProsztata szűrővizsgálatMagyar Köztársasági Érdemrend LovagkeresztjeUrológia magánrendelésMagán urológiaEuropian Urological Winter ForumMagán urológia budapestUrológia budapestBest Poster PresentationUrológia magánrendelésOndóvizsgálatGerman Society of Anti-aging Medicine